
Red Beet Root
Parastā tīruma biete, kuras vērtīgās īpašības zina visi, izrādās, ir pārsteidzoši noderīgs, ar ārstnieciskām īpašībām apveltīts pārtikas produkts. Sarkanā biešu krāsa ir saistīta ar betaīna (beta – bietes) klātbūtni tajā. Bietes betaīns organismā samazina toksiskās aminoskābes (homocisteīna) saturu, kura noved pie sirds un asinsvadu slimībām.

Amilāze
Amilāze – tas ir gremošanas ferments glikozilhidrolāze, kas tiek izstrādāts lielākoties aizkuņģa dziedzerī, nelielā daudzumā siekalu dziedzeros un daudzos citos orgānos, un izraisa cietes sadalīšanos līdz oligosaharīdiem. Veselības uzturēšanā enzīmam amilāzei ir būtiska nozīme. Tas piedalās gremošanas procesos. Amilāzes satura asinīs norma ir no 20 līdz 100 vienībām uz plazmas litru.

Acerola, jeb Barbadosas ķirsis
Acerola, jeb Barbadosas ķirsis labi pazīstams Rietumindijas un Amerikas subtropu iedzīvotājiem. Nobriedušā veidā tās ir mazas sarkanas ogas ar plānu miziņu un ar rekordlielu askorbīnskābes koncentrāciju, kuru to sastāvā 1945. gadā atklāja zinātnieki no Puertoriko Universitātes. Ārsti saviem pacientiem imunitātes paaugstināšanai iesaka aukstajā ziemas laikā lietot acerolu gan svaigā veidā, gan arī kaltēta pulvera veidā. Lielā daudzumā Barbadosas ķirsis sastopams Karību salās, Amerikas štatos Kalifornijā, Floridā un Teksasā.

Beta glikāns
Pašlaik svara korekcijai un uzturēšanai ārsti-dietologi arvien biežāk iesaka ikdienas uzturā iekļaut auzu produktus, bet efektīvai svara samazināšanai iesaka auzu diētas. Izsenis pastāv viedoklis, ka auzu produkti, kas ir bagāti ar šķiedrvielām, veicina svara samazināšanos.

Brokoļi
Kāposti brokoļi pieder pie ziedkāpostu apakšveidiem. Tas arī ir viengadīgs augs, un uzturā lieto tās pašas daļas, taču brokoļi ir daudz garšīgāki un barojošāki nekā ziedkāposti. Tajos ir vairāk A, E, C, B grupas, PP vitamīnu, minerālvielu — kalcija, kālija, dzelzs, fosfora, nātrija, magnija, mangāna, vara, joda, bora, hroma, olbaltumvielu un ogļhidrātu, ir karotīns, kura nav ziedkāpostos.

Briseles kāposti
Briseles kāposti satur ogļhidrātus, cukuru, olbaltumvielas, pektīnus, šķiedrvielas, A, C, E, B grupas vitamīnus; minerālvielas – kalciju, kāliju, magniju, nātriju, fosforu, dzelzi, jodu, kobaltu, mangānu, varu, molibdēnu, fluoru, cinku. Kaloriju tajos ir pavisam nedaudz – pat mazāk nekā 50 kcal uz 100 g produkta, tādēļ dārzenis var ļoti ieinteresēt tos, kas vēlas notievēt.

Kāposti Kalē, jeb lapu kāposti
Cilvēka organismam vērtīgās Kalē īpašības daudzkārt pārsniedz šīs šķirnes kāpostu dekoratīvās iespējas. Pēc vērtīgo mikroelementu satura to var nosaukt par līderi starp dārzeņiem.

Dzērvenes
Dzērvenēs ir C vitamīns, benzoskābe, kas ir kā dabīgs konservants un neļauj organismā attīstīties nelabvēlīgām šūnām, nepareizām šūnu mutācijām. Dzērvenes var palīdzēt gan dažādu slimību profilaksē, gan veicināt ātrāku atlabšanu. Dzērvenēm un to preparātiem konstatēta spēja normalizēt holesterīna līmeni asinīs, aizkavēt ādas novecošanās procesus, normalizēt paaugstinātu asinsspiedienu, kā arī palīdzēt cilvēka organismam cīņā ar mikrobiem, kas ir īpaši būtiski vīrusu sezonā.

Kanēlis
Pateicoties savam sastāvam, kanēlis kavē tādas briesmīgas slimības, kā resnās zarnas vēzis, attīstību. Šķiedrvielas un kalcijs "sasaista" žultsskābju sāļus, un pēc tam šīs resnajai zarnai kaitīgās vielas tiek izvadītas no organisma.

L. Acidophilus
Laktobaktērijas acidophilus (lat. Lactobacillus acidophilus) ir grampozitīvo anaerobo sporas neveidojošo baktēriju veids, kas pieder laktobaktēriju (lat. Lactobacillus) dzimtai. Tāds pats nosaukums ir arī laktobaktērijai acidophilus. Agrāk tās dēvēja par acidofilajām nūjiņām.

Lecitīns
Lecitīns ir profilaktisks līdzeklis nervu sistēmas slimību gadījumā. Labvēlīgi ietekmē prāta spējas, nostiprina atmiņu. Lecitīns pazemina holesterīna līmeni asinīs.

Avenes
Avenes ir labs gaistošo antibiotiku avots, kurām piemīt antiseptiskas īpašības augšējo elpošanas ceļu saslimšanu ārstēšanā, un lieliski noder kā profilaktisks līdzeklis pret saaukstēšanos. Sastāvā esošā folijskābe, kas uzlabo asinsriti, attīra urīnpūsli un nieres. Pateicoties lieliskajam hematogēno mikroelementu sastāvam (dzelzs, varš un folijskābe), avenes ir lielisks līdzeklis mazasinības gadījumā.

Burkāni
Burkāni – tā ir īsta vērtīgu vitamīnu, mikro un makroelement u krātuve, bet tajos esošie antioksidanti spēj novērst ļaundabīgo audzēju rašanos un attīstību. Ar īpaši spēcīgām antioksidanta īpašībām izceļas vitamīns A, kurā pārvēršas mūsu organismā nonākušais karotīns, un vislabāk tas ir sagremojams, kad mēs dzeram no burkāniem izspiestu sulu.

Pētersīļi
Askorbīnskābes (C vitamīna) satura ziņā tie pārspēj daudzus augļus un dārzeņus. 100 g jauno zaļo pētersīļu dzinumu satur aptuveni divas C vitamīna diennakts normas. Tā ir gandrīz 4 reizes vairāk nekā citronos. Pētersīļi satur daudz karotīna, šai ziņā neatpaliekot no burkāniem. Nav mazsvarīgi, ka 100 g pētersīļu satur divas A provitamīna diennakts normas.

Proteāze
Biofermentu komplekss īsteno sistēmiskās enzīmterapijas pamatprincipus. Tam piemīt pretiekaisuma, urīndzenoša un imūnmodulējoša iedarbība; asinsvadu sieniņās iznīcina imūnos kompleksus; piemīt fibrinolītiskā aktivitātie; paātrina vielmaiņas produktu un nekrotizētu audu toksisko produktu sadalīšanos, uzlabo hematomu un tūskas izzušanu.

Rīsu klijas
Rīsu klijas — tie ir rīsu graudu apvalku fragmenti, kas izceļas ar spilgti izteiktu aromātu. Nereti rīsu kliju sastāvā var iekļūt ne tikai graudu apvalks, bet arī graudu daļas, kā arī augu valknis. Rīsu kliju īpašības līdzīgas citu produkta veidu īpašībām. Rīsu kliju labums slēpjas produkta sastāvā, kuru bagātina ievērojams daudzums noderīgu savienojumu. Piemēram, rīsu kliju ķīmiskais sastāvs satur B grupas vitamīnus, E, K, kā arī PP vitamīnus.

Spirulīna
Spirulīnai piemīt īpašs bioķīmisks sastāvs, pateicoties kuram to var izmantot organisma fizioloģisko funkciju normalizēšanai un dažādu slimību profilaksei. Šīs unikālās aļģes noderīgās īpašības veicina hemoglobīna līmeņa paaugstināšanu asinīs. Bieži slimojošiem cilvēkiem un bērniem spirulīna ir neaizstājams ārstniecības līdzeklis. Tā ne tikai paātrina atveseļošanās gaitu, bet arī ievērojami samazina iespējamo pēcoperācijas komplikāciju risku.

Ziedkāposti
Auga opularitāte ir saistīta ne tikai ar garšas īpašībām, bet arī ar unikālo sastāvu, kas to padara par veselīgu ēdienu. Tajā ir daudz lielāks C vitamīna un olbaltumvielu saturs nekā parastajos kāpostos, daudz PP, A vitamīnu, B grupas vitamīnu, kā arī kālija, kalcija, fosfora, magnija, nātrija un dzelzs.

Spināti
Tā kā spināti satur daudz dzelzs un citu mikroelementu, tie ieteicami arī mazasinības un avitaminozes gadījumos, dažādu neirotisku stāvokļu, elpošanas ceļu un plaušu slimību ārstēšanai. Savukārt kālijs ļoti labvēlīgi ietekmē sirds un asinsvadu sistēmu. Tāpat spināti ir bagāti ar magniju, folskābi, A un C vitamīniem.

Zaļās tējas ekstrakts
Zaļās tējas ekstrakta bioloģisko vērtību pirmām kārtām nosaka augstais katehīnu, kofeīna un vitamīnu (C, P, K un citu) saturs. Katehīni attiecas uz plašu savienojumu grupu — flavonoīdiem un atrodami daudzos pārtikas augos, bet īpaši daudz to ir tējā. Katehīni tējā sastopami kā atsevišķi monomēri vai sarežģītāki kondensētie savienojumi, kas pieskaitāmi miecvielām.

Mellenes
Galvenā melleņu vērtība – tie ir antioksidanti. Kā zināms, tie sasaista brīvos elektronus un līdz ar to, iedarbojoties uz organismu šūnu līmenī, neļauj veidoties ļaundabīgiem audzējiem. Tādējādi mellenes ir labs vēža profilakses līdzeklis. Melleņu antioksidantus sauc par antocianīniem. Tie ir redīsos, kazenēs, ābolos, sarkanajos kāpostos un tumšajās vīnogās. Tomēr antioksidantu daudzuma rekords sastāvā, bez šaubām, pieder mellenēm.

Papain
Ferments papaīns tika izdalīts no tropu augļu koka papaijas (Carica papaya L.), no kura arī ieguva savu nosaukumu. Papaija ir augsts, palmai līdzīgs koks, tas dod lielus augļus, kas pēc izskata un garšas atgādina meloni, tāpēc to dēvē arī par meloņu koku. Papaiju audzē Taizemē, Indijā, Meksikā, Brazīlijā un daudzās citās valstīs. Bet koks ir slavens ne tikai ar gardiem augļiem, bet arī ar to, ka praktiski visas tā daļas satur neparastu vielu — papaīnu, kas pieskaitāms proteolītisko fermentu klasei.

Lactobacillus bulgaricus
Lactobacillus bulgaricus — vienīgais probiotiķis, kam dots konkrētas tautas un ģeogrāfiskās teritorijas nosaukums. Tas ir pirmais mikroorganisms, ko cilvēks selekcionēja pirms tūkstošiem gadu, izmainot tā evolūciju. Lactobacillus bulgaricus ir augu izcelsme, to izolē no zaļajiem augiem vienīgi Bulgārijas teritorijā

Antioksidanti
Antioksidanti – tas ir bieži dzirdēts vārds, lai gan ne visi precīzi zina, kas tas ir. Vajag mazliet atcerēties ķīmiju, un lielos vilcienos kļūs skaidrs, ka tie ir ķīmiskie savienojumi, kas aizkavē citu molekulu oksidēšanos, taču lielākā daļa mūsu tautiešu, pabeiguši skolas un augstskolas, aizmirst par šo zinātni uz visiem laikiem, ja nav saistīti ar to profesionāli. "Охуѕ" — nozīmē "skābs", bet "anti" — "pret", un to noteikti atceras visi – mūsu valodā ir daudz vārdu ar šo priedēkli.Tā ka vielas, kas palēnina oksidēšanos un pretojas tai, sauc par antioksidantiem.

Barley Grass — miežu dzinumu pulveris
Barley Grass — miežu dzinumu pulveris, to ražo no žāvētiem jaunajiem miežu stiebriem un lapām. Jaunie miežu dzinumi pēc ķīmiskā sastāva tuvāki ir dārzeņiem nekā graudaugiem, no šejienes arī nāk nosaukums "miežu zāle", jeb "Barley Grass". Augšanas gaitā jauno zālaugu barības vielu saturs ātri mainās. Barojošu vielu — vitamīnu, minerālvielu, fermentu, aminoskābju un hlorofila — koncentrācija ievērojami samazinās.

Bifidobaktērijas
Bifidobaktērijas bifidum (lat. Bifidobacterium bifidum) — tas ir grampozitīvu anaerobo baktēriju veids, kas pieder bifidobaktēriju (lat. Bifidobacterium) ģintij. Pēc mūsdienu klasifikācijas Bifidobacterium dzimta ietilpst Bifidobacteriaceae saimē, Bifidobacteriales kārtā, Actinobacteria klasē, Actinobacteria tipa Baktēriju valstī. Bifidobaktērijas bifidum ir arī ārstniecības līdzekļa starptautisks nepatentēts nosaukumu (SNN).

Bromelaīns
Bromelaīns ir proteāze, tas ir, dabiskas izcelsmes katalītisks ferments, ko satur ananāsu, kivi, papaijas un daži citi augļi. XX gadsimta sākumā bromelaīnu visur virzīja kā izcilu liekā svara nomešanas līdzekli. Tika uzskatīts, ka bromelaīns sašķeļ taukus lielā daudzumā. Ražotāji apgalvoja, ka, izlietojot 1 gramu bromelaīna, tiek sadedzināti 900 grami tauku nogulsnējumu.

Vīnogas
Vīnogas satur cilvēka veselībai svarīgas vielas — vitamīnus, minerālvielas, šķiedrvielas un pat proteīnus. Tie vīnogām nodrošina ārstnieciskās īpašības, pateicoties kurām tās var izmantot arī kā mājas līdzekli pret daudzām slimībām.

Kvercetīns
Kvercetīns – dabisks flavonoīdu savienojums, kas nosaka dažu augļu un dārzeņu krāsu. Medicīnā īpaša nozīme ir šīs vielas antioksidanta īpašībām, t.i., tās spējai pretoties brīvajiem radikāļiem, kas bojā veselās šūnas. Starp flavonoīdiem tā molekulu uzbūves īpatnību dēļ kvercetīns ir viens no spēcīgākajiem antioksidantiem.

Priedes mizas
Priežu mizas (Pine Bark) — Priežu dzimtas augu mizas ekstrakts. Bioloģiski aktīvo piedevu sastāvā priežu mizas plaši izmanto kā pretiekaisuma, pretcingas, dezinfekcijas, atklepošanas un diurētisku līdzekli. Priedes ēteriskajām eļļām piemīt antibakteriālas īpašības, noderīgas cilvēkiem ar sirds un asinsvadu saslimšanām un tuberkulozi.

Laminārija
Jūras kāpostus vai lamināriju ar savu specifisko garšu jau kopš seniem laikiem izmanto, lai ārstētu dažādas slimības. To sastāvs patiešām ir unikāls: aminoskābes, algināti, polinepiesātinātās taukskābes, vitamīni, mikroelementi. Vērtīgākais elements laminārijā ir jods. Tas, kā zināms, aktivizē vairogdziedzera darbību, normalizē organisma vielmaiņu un veicina lieko taukaudu noārdīšanos.

Alvejas lapas
Alvejā ir vairāk nekā 200 aktīvo vielu, to skaitā vitamīni, minerāli, aminoskābes, taukskābes. Cilvēki alvejas labās īpašības atklājuši jau vairāk nekā pirms 5000 gadiem un izmantojuši to savas veselības uzlabošanai.Tai ir antibakteriāla iedarbība, kas mazina ādas iekaisumu, dziedē brūces un veicina šūnu atjaunošanos.

Piena dadzis
Piena dadzis, jeb mārdadzis (Silybum marianum) – par šā auga ārstnieciskajām īpašībām aknu slimību ārstēšanā cilvēcei ir zināms vairāk nekā 2000 gadu. Šobrīd ir noteikti un labi izpētīti šādi integrālie silymarin efekti: antioksidanta, membrānu stabilizējošais, prettoksiskais, pretiekaisuma, antifibrotiskais, reģeneratorais.

Pektīns
Pektīns — tas ir attīrīts polisaharīds, kas iegūts, ekstrahējot citrusaugļu vai ābolu mīkstumu. Tas ir želejas veidotājs, stabilizators, biezinātājs, mitrumu noturošs aģents, balinātājs, viela, kas atvieglo filtrēšanu, un kapsulēšanas līdzeklis. Kā viela pektīns tika atklāts vairāk nekā pirms 200 gadiem. Pektīns ir augu izcelsmes līmējoša viela.

Tomāti
Tomātos esošajam likopēnam, kas piešķir tomātiem sarkano krāsu, piemīt antioksidantu un pretvēža īpašības. Likopēns ir efektīvs arī sirds un asinsvadu slimību riska mazināšanā.Tomāti satur arī šķiedrvielas, kas pazemina holesterīna līmeni, regulē cukura saturu asinīs. Aterosklerozes risku mazina arī tomātos esošais kālijs un B grupas vitamīni.

Resveratrols
Resveratrols — tas ir dabīgs fitoaleksīns, ko daži augi izdala kā aizsardzības reakciju pret parazītiem, piemēram, baktērijām vai sēnēm. Resveratrols tika sintezēts mākslīgi un tiek pārdots kā bioloģiski aktīva piedeva, kuras galvenais izejmateriāls ir japāņu sūrene (Polygonum cuspidatum Siebold & Zucc.).

Plūme
Plūmes satur no 9 līdz 17 % cukuru (fruktoze, glikoze un saharoze), A, B1, B2, C, P vitamīnus. Plūmes ir ļoti bagātas ar kāliju un fosforu, tās satur arī kalciju, magniju, dzelzi, mazākos daudzumos - boru, mangānu, varu, cinku, niķeli, hromu. Plūmēs ir pektīnvielas, miecvielas, slāpekļvielas, organiskās skābes: ābolskābe, citronskābe, skābeņskābe - un salicilskābes pēdas.

Hlorella
Hlorella — populāra ēdamā jūras aļģe, ko lieto kā uztura bagātinātāju. Augstā hlorofila satura dēļ hlorella ir noderīga organismam, to visbiežāk izmanto, lai attīrītu asinis, kā arī imunitātes stiprināšanai. Alternatīvajā medicīnā hlorellu izmanto smago metālu izvadīšanai no organisma.

Daudzziedu sūrenes ekstrakts
Šāda farmācijas līdzekļa pagatavošanai, kāds ir daudzziedu sūrenes ekstrakts, izmanto šā Ķīnā audzētā ārstniecības auga sakneņus. Sakneņus sākumā žāvē, pēc tam tos rūpīgi sasmalcina un ekstrahē ar septiņdesmit piecu procentu etilspirtu. Tas tiek uzskatīts par antioksidantu, kas spēj nodrošināt spēcīgu atjaunojošu efektu. Tas aktīvi novērš matu zudumu.

Miežu iesals
Ekstraktā mieži bagāts B vitamīnu avots. B vitamīni ir nepieciešāmi ogļhidrātu, olbaltumvielu un tauku metabolizēšanai pārtikā enerģētikā. Viņi ari palīdz regulēt ēstgribu, veicina labu redzi un saglabā jūsu ādu veselību.
Sastāvdaļas:
Īpašs patentēts maisījums Greens
- Miežu dzinumu pulverveida sula: vitamīnu, mikroelementu un augu proteīna avots. Paaugstina izturību, uzlabo garastāvokli.
- Hlorella: (sasmalcinātas japāņu zaļās aļģes šūnu sieniņas): veicina asins attīrīšanu un piesātināšanos ar skābekli, uzlabo smadzeņu darbību.
- Havajiešu spirulīna: bagāta ar nepiesātinātajām taukskābēm, it īpaši linolskābi un linolēnskābi. Paaugstina organisma izturību pret fiziskām slodzēm, kā arī aizsargā no kaitīgiem vides faktoriem, samazina risku saslimt ar onkoloģiskām un alerģiskām slimībām. Labvēlīgi ietekmē sirds un asinsvadu sistēmas darbību, pazemina holesterīna līmeni asinīs, kontrolē pareizu šūnu veidošanos un nervu impulsu pārraidi.
- Burkānu pulveris: vitamīnu un mikroelementu avots, īpaši — karotīna, kas uzlabo redzi.
- Pulveris no brokoļiem: paaugstina pretestību pret onkoloģisko slimību attīstību, uzlabo sirds un asinsvadu, gremošanas trakta darbību, paaugstina ķermeņa jutību pret stresu, aizkavē aterosklerozes attīstību, cīnās ar brīvajiem radikāļiem.
- Ziedkāpostu pulveris: vitamīnu un minerālvielu, īpaši kālija, kas uzlabo sirds un asinsvadu darbību, avots.
- Spinātu pulveris: vitamīnu, mikroelementu, augu proteīna, šķiedrvielu, piesātināto un nepiesātināto taukskābju avots. Izvada toksīnus, normalizē vielmaiņu, uzlādē ar enerģiju.
- Pētersīļu pulveris: A, B un C vitamīnu, kalcija un dzelzs avots. Cīnās ar vīrusiem un mikrobiem, uzlabo vielmaiņu, stimulē imunitāti, paaugstina potenci, normalizē asins veidošanos, tam piemīt prettūskas iedarbība.
- Kāpostu pulveris: šķiedrvielu, daudzu vitamīnu un mikroelementu avots. Piemīt pretčūlas īpašības.
Īpašs patentēts maisījums
- Burkānu sakņu pulveris: uzlabo ādas un gļotādu stāvokli.
- Zaļās tējas ekstrakts: attīrīts no kofeīna. Stiprina imunitāti, uzlabo sirds un asinsvadu darbību. Satur aminoskābi L-teanīnu, kas atbild par atmiņu, uzmanības koncentrēšanu un labu garastāvokli.
- Melleņu pulveris: C, B vitamīnu un pantotēnskābes avots. Uzlabo gremošanu un asins sastāvu, veicina redzes asumu, īpaši krēslā. Noņem acu nogurumu pēc darba pie datora.
- Plūmju pulveris: uzlabo vielmaiņu, sekmē gremošanas trakta darbību. Tas ir kālija avots — labvēlīgi ietekmē potenci, gludās muskulatūras, asinsvadu un sirds darbību. Satur lielu spēcīga antioksidanta - E vitamīna daudzumu, kas aizkavē novecošanu un visu organisma šūnu bojājumu.
- Vīnogu kauliņu ekstrakts: satur lielu antioksidantu daudzumu, aktīvi cīnās ar ādas novecošanu un pretojas onkoloģiskām saslimšanām.
- Dzērvenes: nomāc daudzu baktēriju vairošanos, jo satur aktīvas vielas — tanīnus. Satur vitamīnus un mikroelementus, kas veicina pareizu sirds un asinsvadu darbību.
- Avenes: kopā ar vitamīniem un mikroelementiem satur katehīnus un pektīnus, paaugstina noturību pret stresu un ir lielisks antioksidants, kas novērš priekšlaicīgu novecošanu.
- Ķirsis: dzelzs avots. Uzlabo asinsradi, optimizē asins sastāvu.
- Priežu mizas ekstrakts: lielisks antioksidants, nostiprina asinsvadu sieniņas, uzlabo smadzeņu darbību, veicina ilgtermiņa atmiņas attīstību.
- Tomāts: bagāts ar fitoncīdiem un likopīnu. Sniedz antidepresīvu iedarbību, cīnās ar vīrusiem un baktērijām. Uzlabo gremošanu.
- Briseles kāposti: vitamīnu, minerālvielu un augu proteīnu avots. Stimulē imunitāti, uzlabo asins plūsmu, veicina brūču dzīšanu. Izvada no organisma toksīnus un pazemina paaugstinātu holesterīna līmeni. Maisījums satur 97% fosfolipīdu, kam piemīt spēja atjaunot bojātas šūnas sieniņas, kas ļauj uzlabot visu cilvēka orgānu un organisma sistēmu, tostarp aknu, aizkuņģa dziedzera un smadzeņu darbību.
Patentēts šķiedrvielas saturošs maisījums
- Ūdenī šķīstošas auzu kliju šķiedras: (auzu beta glikāni). Optimizē pārtikas kustību zarnu traktā, uzlabo barības vielu uzsūkšanos, samazina risku saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām.
- Ābolu šķiedras: (pektīns) attīra zarnu traktu, atbrīvojot to no nesagremotiem barības gabaliem, neitralizē toksisko vielu iedarbību.
- Brūno rīsu klijas : šķiedrvielu, vitamīnu un minerālvielu (magnija, fosfora, vitamīna B6, nikotīnskābes, cinka un dzelzs) avots. Asinsvadu sieniņas attīra no aterosklerotiskām plāksnītēm, normalizē asins spiedienu, sirdi pasargā no pārslodzēm.
Fermentu maisījums
- Bromelīna ekstrakts: nodrošina pilnīgu olbaltumvielu sadalīšanos, kas zarnu traktā novērš pūšanas procesus un organismu piesātina ar nepieciešamajām aminoskābēm.
- Papaīns: enzīms, kas sašķeļ olbaltumvielas un ogļhidrātus, sekmē pareizu gremošanu un novērš lieko tauku nogulsnēšanos.
- Proteāze: ferments, kas veicina pilnīgu olbaltumvielu sadalīšanos, kas organismā neitralizē skābi, veicina labu imunitāti un ātru ādas bojājumu sadzīšanu.
- Amilāze: ferments, kas saliktos ogļhidrātus pārvērš vienkāršajos. Uzlabo aizkuņģa dziedzera darbību, aizkavē II tipa cukura diabēta attīstību.
- Lipāze: taukus šķeļošs ferments, kas sekmē to pilnīgu sagremošanu un novērš tauku nogulsnēšanos audos.
- Celulāze: ferments, kas sašķeļ celulozi, sekmē pareizu zarnu peristaltiku.
- Laktāze: ferments, kas veicina pilnīgu piena produktu (produktu, kas satur laktozi) sašķelšanu.
Probiotiķu maisījums
- Acidofilās laktobaktērijas : normālas cilvēka mikrofloras pārstāvji. Normalizē gremošanu, paaugstina imunitāti.
- Termofīlais streptokoks: atrodas daudzu noderīgu pienskābo dzērienu sastāvā. Normalizē gremošanu, paaugstina imunitāti.
- Bifidobaktērijas: normālas cilvēka zarnu mikrofloras pārstāvji. Normalizē gremošanu, paaugstina imunitāti.
- Īsā zarnu nūjiņa: spēj nomākt patogēno baktēriju un sēnīšu vairošanos cilvēka zarnās.
- Bulgāru nūjiņa: ietilpst īstā kefīra sastāvā. Normalizē gremošanu, paaugstina imunitāti.
Antioksidantu maisījums
- Japāņu sūrenes ekstraktam: piemīt spēcīga antioksidanta iedarbība, tas paaugstina organisma aizsargspējas, cīnās ar baktērijām, vīrusiem un citiem kaitīgiem faktoriem.
- Acerolas, jeb Barbadosas ķiršu pulveris: C vitamīna daudzuma rekordists. Paaugstina imunitāti, cīnās ar novecošanas pazīmēm, uzlabo asins sastāvu.
- Vīnogu šķirnes Concord pulveris : satur noderīgus ogļhidrātus, šķiedrvielas, pektīnu, aromātiskās un miecvielas, vitamīnus un mikroelementus. Ātri atjauno spēkus, uzlabo audu apgādi ar skābekli, paaugstina izturību un aizsargā pret apkārtējās vides kaitīgajiem faktoriem.
Patstāvīgas sastāvdaļas
- Lecitīns: Lecitīns (no dabīgās sojas, bez ĢMO) labvēlīgi iedarbojas uz nervu sistēmu, uzlabo domāšanas procesus un spēju uztvert jauno vielu, ir antioksidantu avots.
- Linsēklas: vitamīnu un mikroelementu, tostarp selēna, kam ir spēcīga antioksidanta iedarbība, avots. Satur Omega-3 (neaizvietojamo polinepiesātināto aminoskābi, kas uzlabo galvas smadzeņu darbību) un ligandu maisījumu, cīnās ar baktērijām un vīrusiem.
- Miežu iesals: ir bagāts ar B grupas vitamīniem un mikroelementiem. Uzlabo žults izvades sistēmas darbību, veicina labāku barības sagremošanu, tonizē vēnas, nostiprina spēkus un izturību, palīdz tikt galā ar nogurumu.
- Resveratrols 8%: viela, ko izdala no dažiem augiem. Pretojas onkoloģiskām saslimšanām, cīnās pret vīrusu, baktēriju, sēnīšu infekcijām, attīra zarnu traktu. Palielina cilvēka dzīves ilgumu.
- Kvercetīnu (dihidrātu 98%): iegūst no dažiem augiem. Tas veiksmīgi cīnās ar alerģiskām slimībām, uzlabo imunitāti, atjauno organisma enerģētisko līdzsvaru.
- Piena dadža (mārdadža) sēklu ekstrakts: satur 80% silimarīna, kas labvēlīgi ietekmē aknu darbību, veicina toksīnu izvadīšanu, stabilizē šūnu membrānas un kopumā uzlabo vielmaiņas procesus.
- Sarkanās bietes sakne: uzlabo asins sastāvu, līdz ar to sniedzot vispārēju labvēlīgu iedarbību uz organismu
- Kanēļa pulveris: uzlabo gremošanas trakta un nervu sistēmas darbību, tonizē, sniedz antiseptisku iedarbību, palīdz muskuļiem tikt galā ar fiziskām slodzēm.
- Pulverim no alvejas lapām: ir baktericīda un pretvīrusu iedarbība, tas paaugstina imunitāti un sāpju jutības slieksni, palīdz pretoties stresam un paaugstina fizisko izturību, uzlabo miegu.
- Dzeltenā ingvera sakņu un sakneņu ekstrakts: uzlabo potenci un galvas smadzeņu darbību, paaugstina imunitāti, spēju pretoties vīrusu infekcijām un saaukstēšanās slimībām. Normalizē vielmaiņu un asinsriti.
- Atlantijas brūnaļģes laminārijas pulveris: vitamīnu un mikroelementu, īpaši joda, avots. Satur mannītu, kam piemīt prettūskas īpašības. Uzlabo gremošanas trakta darbību, organismu attīra no toksīniem.
- Lakricas saknes ekstrakts: maigi optimizē hormonālo vielmaiņu, paaugstina imunitāti un noturību pret stresu.